EnergiWatch

Indien godkender støtteordning til vind

Det indiske vindselskab Suzlon får medvind på børsen efter godkendelsen af en ny støtteordning til vindenergi i hjemlandet.

Foto: EU

Der er godt nyt til vindmølleleverandørerne på det indiske marked, hvor en tilskudsordning til vindenergi ifølge Bloomberg News nu er blevet vedtaget.

Ordningen giver vindparkejere adgang til subsidier baseret på den mængde energi, de generere frem til 2017, oplyser en ministeriums-repræsentant til Bloomberg News.

Ordningen betyder, at vindmølleparker vil opnå 500 rupees for hver megawatt-time genereret energi.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Selvom det i medierne tidligere har floreret, at noget har været under opsejling, har vedtagelsen givet anledning til en kursstigning på 4,4 pct. i aktien i Suzlon Energy, der er den største leverandør på det indiske vindmøllemarked.

Ifølge BTM Consult havde Suzlon i 2012 en markedsandel i Indien på 34 pct., mens Vestas til sammenligning havde en andel på 4 pct. ud af et marked sidste år på 2336 megawatt.

Suzlons underskud vokser 

Analytiker: Vestas-mølle urealistisk til gigantprojekt 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs