EnergiWatch

Medie: DONG ser udfordringer i Kriegers Flak

DONG ser en række usikkerheder ved at byde på havvindmølleparkerne Horns Rev 3 og Kriegers Flak.

Foto: London Array

En række danske og udenlandske virksomheder overvejer lige nu, om de skal byde på havvindmølleparkerne Horns Rev 3 og Kriegers Flak, som er nogle af de største danske energiprojekter til dato.

Men usikkerheden med hensyn til Kriegers Flak, som er den største af parkerne, vokser, og nøglespilleren, Dong Energy, ser også en række store udfordringer. Det skriver Berlingske Business mandag.

"Vi kigger på mulighederne ved både Horns Rev 3 og Kriegers Flak, men ved især Kriegers Flak er der en række store udfordringer, som vi må tage højde for, siger Samuel Leupold, der er koncernchef for Dong Wind Power, til Berlingske.

Vestas viser livstegn på havet 

Han nævner en stram tidsfrist, en usikker undergrund, afstanden til land, gammel ammunition i farvandet samt en kompliceret nettilslutning, som fem store udfordringer, der, kombineret med usikkerheden om den økonomiske ramme for projektet, kan ende med at koste Kriegers Flak livet.

Det er solcellesagen, der senest har sat spørgsmålstegn ved den økonomiske ramme for Kriegers Flak.

Udbygningen af solceller kan nemlig overstige det beløb, der i forligskredsen er fundet finansiering til, hvilket betyder, at der ikke kan garanteres støtte til begge havvindmølleparker i Energiaftalen fra foråret 2012.

Solcelle-næse kan skade grøn dansk omstilling

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs