Østerild-møller lovlige

Det var ikke i strid med EU-reglerne, at Miljøministeriet i 2011 opførte et testcenter i Østerild i Thy. Det fastslår Vestre Landsret.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Vestre Landsret har frifundet Miljøministeriet i en langvarig sag om opførelse af testcenter for vindmøller i Østerild i Thy. Det var Landsforeningen for Bedre Miljø, der har lagt sag an mod Miljøministeriet. Sagsøgeren mente, at de op mod 250 meter høje vindmøller er opført i strid med EU-regler. En vurdering de altså ikke fik medhold i fra rettens side.

Siemens Wind Power: DK-satsning tvivlsom uden testcenter

De første træer i klitplantagen Østerild blev fældet i sommeren 2011 for at gøre plads til et nyt testcenter for op til 250 meter høje vindmøller. Demonstranter forsøgte længe at forhindre opførelsen af vindmøllerne, dog uden held. Testcentret er særligt kontroversielt, fordi det er placeret mellem Nationalpark Thy og Nordeuropas største ynglepladser for trækfugle. At opføre testcentret har krævet fældning af 245 hektar skov

En lille sejr fik Landsforeningen for Bedre Miljø dog, i det Vestre Landsret bestemte, at det er statskassen, som skal betale de omkostninger, som Miljøministeriet har haft i forbindelse med retssagen. Et beløb på 550.000 kroner.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også