EnergiWatch

Tysk energiselskab planlægger massiv vindinvestering

Den vedvarende energi skal fremover stå for langt mere i forsyningsselskabet EnBW's portefølje.

Foto: Nordex

Det tyske forsyningsselskab EnBW vil som led i et større strategisk skifte markant øge andelen af vedvarende energi i sin portefølje.

Planerne rummer investeringer på 3,5 mia. euro på vindenergi alene frem til udgangen af 2020. Det skriver Recharge News.

"Det bliver en heftig kamp" 

"Vi tilstræber mere end at tredoble vores andel af vedvarende energi fra nu 12 pct. til næsten 40 pct. i 2020 - en markant udvidelse - og derigennem også komme med et konkret bidrag til den infrastruktur, som energisystemet kræver med vores betydeligere investeringer i en udvidelse af nettet," sagde EnBWs topchef, Frank Mastiaux, under en præsentation af et strategisk eftersyn af selskabet.

Forsyningsselskabet har konkret et mål om at øge sin onshore-vindkapacitet fra nu omkring 200 MW til 1,75 GW i 2020. Havvindmøllenergi ses som en yderligere vækstmulighed.

/ritzau/FINANS

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs