Kina lover opbakning til solindustri

Kort efter EU's indførelse af straftold på kinesiske solceller fastslår Kina nu, at landet vil gå langt for at hjælpe industrien.

Budskabet var klart, da Kinas nummer to - premierminister Li Keqiang - for nylig slog fast, at solceller har en fremtid i Riget i Midten.

Recharge skriver, at Li understregede at man i Beijing vil understøtte den kinesiske solindustri, som for nylig fik et nyrestød, da EU indførte en midlertidig straftold på de kinesiske solceller, som er blevet anklaget for prisdumping af især tyske producenter.

Solcelle-krigen breder sig: Kina tørster efter europæisk vin 

Kina vil hjælpe de lokale producenter med at afhænde solceller internt i landet ved bl.a. at opfordre industrien til at købe elektricitet fra solanlæg og ved at udbygge elnettet. Desuden vil regeringen have finansielle institutioner - som er statsligt drevet - til at understøtte solproducenterne.

EU indfører told på kinesiske solceller 

Dog fastslog Li også, at de kinesiske ledere vil opfordre til konsolidering af solbranchen gennem fusioner og overtagelser. Myndighederne samtidig vil introducere tiltag, der skal forhindre, at der sker ekstreme kapacitetsudvidelser, som har kendetegnet industrien i de senere år og ført kinesiske fabrikanter mod den økonomiske afgrund.

"Solceller er en vigtig energiindustri, men på grund af nedturen for det globale solmarked og den problematiske produktions- og ledelsessituation har vi brug for at hjælpe til en sund udvikling af industrien," lød det videre i en meddelelse fra styret i forbindelse med en større strategi, der skal bekæmpe landets massive miljømæssige udfordringer.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tyskland og Kina i dialog om solcelle-straftold 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også