EnergiWatch

Suzlon ramt af stort børsfald

Vestas' indiske konkurrent må se sin kurs falde kraftigt efter elendige regnskabstal.

Foto: INGEMANN CARSTEN

Den indiske vindmølleproducent Suzlon, der konkurrerer med danske Vestas, er løbet ind i en kursmæssig øretæve, efter fremlæggelsen af regnskabet for fjerde kvartal, der løb frem til udgangen af marts.

Regnskabet, der blev fremlagt torsdag eftermiddag, er i dag blevet mødt med et kursfald på over 5 pct.

Suzlon omsatte for 43,4 mia. rupees i fjerde kvartal af regnskabsåret 2012/13 - et fald fra 68,2 mia. rupees i den tilsvarende periode året før. På bundlinjen fik Suzlon-koncernen et samlet tab på 19,1 mia rupees mod et underskud på 3 mia. rupees i fjerde kvartal et år tidligere.

Siemens-CEO: Danske leverandører kæmper

Suzlons finansdirektør Kirti Vagadia siger til Bloomberg News, at driften en overgang stod helt stille, da selskabet har manglet likviditet, hvilket udsatte ordrer, mens ledelsen forhandlede med selskabets kreditorer. Økonomien er nu faldet på plads, og der er atter fuld fokus på driften, forklarer direktøren.

I løbet af dette finansår 2013/14 ønsker Suzlon at sælge op mod 15 aktiver for at rejse 400 mio. dollar. Blandt aktiverne til salg er Suzlon Energy (Tianjin) i Kina samt en amerikansk fabrik, S.E. Forge.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs