Siemens vinder ordre i Sydafrika

Siemens skal levere 100 MW vindmøller til Sydafrika. Det er selskabets blot anden ordre til landet, der efter et dødt 2012 er blevet attraktivt på grund af landets støtteordning.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Siemens Wind Power har hentet en 100 MW ordre i Sydafrika.

Det drejer sig om selskabets 2.3MW SWT-2.3-108 møller, der skal leveres til det statsejede energiselskab Eskom.

Installationen af de 46 møller begynder i anden halvdel af 2013, og møllerne forventes i produktion i første halvdel 2012. Aftalen omfatter også en femårig serviceaftale.

"Sydafrika har fremragende betingelser for at udnytte vindenergi. Samtidig har man vedtaget et flot og ambitiøst vedvarende energi-program. Vi er naturligvis stolte af at bidrage til udviklingen af vindkraft i Sydafrika med vores teknologi og især stolt over, at ESKOM har valgt at stole på os for deres første store projekt, siger CEO Jan Kjærsgaard for Siemens Wind Power i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Vindmølleordren er blot Siemens' anden i Sydafrika, men det er også et marked, der hidtil har haft en lav aktivitet.

Siemens regnskab med stigende vindbestillinger 

I 2012 blev der ingen vindmøller opstillet i det afrikanske land. Alligevel forventer vindmøllekonsulenterne fra BTM Consult, der laver den årlige vindmølleanalyse Wind Market Update, at Sydafrika bliver det største afrikanske marked. Det skyldes netop landets støtteordning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter