EnergiWatch

GE Wind stormer frem i USA

Forlængelsen af PTC-ordningen har for alvor slået igennem i GE's ordrebog. 1 GW nye ordrer har selskabet sikret sig i USA siden 1. januar i år, og også salget til vækstmarkeder går frem.

Foto: Bo Svane

Mens Vestas ikke har annonceret en større vindmølleordre på det amerikanske marked i over et år, går det tilsyneladende strygende hos konkurrenten General Electric.

Det amerikanske selskab oplyste mandag i forbindelse med en vindmøllekonference i Chicago, at det har fået 1 gigawatt nye amerikanske vindmølleordrer, siden forlængelsen af støtteordningen PTC kom på plads 1. januar 2013.

"En stærk amerikansk ordrebog positionerer selskabet til 2013," skriver GE i en pressemeddelelse.

GE leverer bundpriser til brasiliansk vindmarked

GE havde også en anden nyhed i godteposen i form af en gigantisk drifts- og vedligeholdelsesaftale omfattende 819 møller i otte vindmølleparker ejet af E.On Climate and Renewables North America. Der er tale om en femårig aftale, der er den største serviceaftale for GE nogensinde.

Aftalerne kommer blot få dage efter nyheden om, at GE har indgået aftale om salg af 377 møller til projekter i Brasilien udviklet af Bioenergy Geradora de Energia. GE leverer de første 207 møller til 13 projekter, som Bioenergy udvikler i Maranhao, og de resterende 170 møller er til fremtidige projekter.

General Electric overtog sidste år, ifølge flere konsulentfirmaer, pladsen som verdens største vindmølleproducent fra Vestas, og med den senere tids ordreindløb er spørgsmålet, om ikke Vestas får svært ved at tilbageerobre pladsen foreløbig.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs