EnergiWatch

Svært Q1 for brasiliansk oliegigant

Overskuddet dykker for det brasilianske olieselskab Petrobras i første kvartal af 2013. Topchef tror dog på stabilt 2013. 

Det nationale olieselskab i Brasilien, Petrobras, kan registrere et fald i overskuddet efter de første tre måneder af 2013.

Financial Times skriver, at nettoresultatet faldt med 17 pct. til 7,69 mia. brasilianske real - svarende til ca. 22 mia. kr. - på grund af lavere olieproduktion og en øget import.

Det er dog stadig bedre end de 6,7 mia. brasilianske real - ca. 19 mia. kr. - som analytikere havde forventet.

Petrobras´ topchef, Maria das Graças Silva Foster, udtaler, at selskabet forventer, at olieproduktionen for hele 2013 vil være på niveau med 2012, men at driftsstop i forbindelse med vedligeholdelse har påvirket olieproduktionen i første del af året.

Selskabet har i det seneste år kæmpet med skærpet priskontrol fra myndighedernes side, der har resulteret i, at Petrobras har været nødt til at importere dele af landets brændstofbehov fra udenlandet og sælge det til internationale priser med tab til følge.

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs