EnergiWatch

ABB vinder afrikansk ordre på sol-anlæg

ABB skal levere elektronik- og kontrolsystemer for 25 mio. dollar til det største afrikanske solcelleprojekt nogensinde.

Foto: Colourbox

Svensk-schweiziske ABB har vundet en ordre på levering af elektronik- og kontrolsystemer til et 75 MW stort afrikanske solcelleprojekt. Ordren har en værdi af 25 mio. dollar.

Projektet i Sydafrika er det største solcelleprojekt i Afrika nogensinde.

- Vedvarende energi som sol spiller en nøglerolle, når det kommer til at imødekomme det stigende behov for eletricitet, samtidig med at de miljømæssige konsekvenser skal minimeres, siger Brice Koch, leder af ABB's Power Systems division, i en pressemeddelelse.

Solcelle-anlægget installeres i Kalahari-ørkenen tæt på Sishen, en af verdens største åbne jernminer. Det skal efter planen stå klar i 2014.

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs