Deutsche Bank: Anbefaler "køb" af Vestas med udsigt til vendepunkt for margin og ordrer

Selv om udfordringerne i industrien er ”reelle”, så har Vestas begrænset direkte eksponering over for nogle af de specifikke forhold, der volder problemer hos Siemens Gamesa og Ørsted, skriver banken.
Kursfaldet i Vestas-aktien giver et attraktivt indgangspunkt, lyder det fra analytikere. | Foto: vestas
Kursfaldet i Vestas-aktien giver et attraktivt indgangspunkt, lyder det fra analytikere. | Foto: vestas
AF MARKETWIRE

En forværret stemning i vindindustrien over de seneste måneder har hvirvlet Vestas-aktien ind i en negativ spiral, der kulminerede tirsdag med en lukkekurs på 143,22 kr. - som var den laveste siden oktober 2022.

Selv om udfordringerne i industrien er ”reelle”, så har Vestas begrænset direkte eksponering over for nogle af de specifikke forhold, som har voldt problemer hos Siemens Gamesa og Ørsted, som den senere tid har domineret nyhedsstrømmen.

Det vurderer analytikerne hos Deutsche Bank, som har løftet deres anbefaling af den danske vindmølleaktie til ”køb” fra ”hold”, mens kursmålet på 200 kr. er fastholdt.

”Efter vores mening giver kursfaldet i Vestas-aktien et attraktivt indgangspunkt forud for et vendepunkt for indtjeningsmarginen hos Vestas, der arbejder sig gennem den tabsgivende ordrebeholdning og forud for en tilstrømning af onshore-ordrer i USA, drevet af af Inflation Reduction Act,” skriver Deutsche Bank.

Vestas-aktien ligger torsdag ved 9.30-tiden 1,9 pct. højere i 153,70 kr. efter et plus på 5,3 pct. onsdag, hvor EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, talte om planerne om en vindenergipakke, der skal sætte mere fart på udbygningen og den grønne omstilling

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også