To havvind-projekter ved New York et skridt nærmere føderal godkendelse

Vestas er udpeget som foretrukken turbine-leverandør til de to Empire Wind-projekter.
Foto: vestas
Foto: vestas
af marketwire

De to havvind-projekter Empire Wind 1 og Empire Wind 2, som skal opføres ud for kysen i delstaten New York i USA, og hvor danske Vestas er udpeget som foretrukken turbine-leverandør til, er mandag kommet et skridt nærmere en endelig godkendelse.

De to projekter, som ejes af norske Equinor og britiske BP, har nemlig modtaget en miljøgodkendelse fra Bureau og Ocean Energy Management, BOEM.

Det skriver Recharge News.

BOEM har samtidig oplyst, at myndigheden regner med at udstede en såkaldt ”record of decision, en endelig føderal beslutning om godkendelse, senere i dette efterår.

De to projekter skal efter planen have en samlet kapacitet på 2,1 gigawatt, GW, som Vestas tilbage i 2021 blev foretrukken leverandføre af med 138 styk V236-15MW-turbiner.

Projekterne er imidlertid ramt af økonomiske vanskeligheder, på samme måde som danske Ørsteds amerikanske havvind-projekter, og de to udviklere har tidligere annonceret, at de forsøger at hæve prisen for den strøm, turbinerne skal levere med op mod 54 pct. på tværs af selskabernes samlede udviklingsportefølje i delstaten New York.

”Usædvanlige globale og regionale flaskehalse i forsyningskæden, i kombination med det stigende prispres på grund af den aktuelle globale inflationsmæssige situation og stigningerne i kapitalomkostningerne som følge af stigende rentesatser, har gjort det langt dyrere at udvikle projekter,” lød det i en meddelelse i august.

Empire Wind 1 blev vundet i et udbud i 2019 med en pris på 118 dollar per megawatt-time, mens Empire Wind 2 blev tildelt i 2021 til en elpris på 107 dollar for en megawatt-time.

Equinor og BP ønsker en prisforhøjelse på 35 pct. for Empire Wind 1 til 159 dollar og på 66 pct. for Empire Wind 2 til 178 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også