Goldwinds indtjening skrumpede markant i første halvår

Den kinesiske mølleproducent tjente blot 16 mio. yuan i andet kvartal.
Foto: Goldwind
Foto: Goldwind
AF MARKETWIRE

Kinesiske Goldwind, som i 2022 rangerede som verdens næststørste vindmølleproducent efter danske Vestas, oplever ligesom sine rivaler også pres på indtjeningen, men selskabet er dog kommet ud af første halvår med et positivt nettoresultat.

Halvårsregnskabet viser en vækst i omsætningen på 14,5 pct. til 18,9 mia. yuan, men aktionærernes andel af nettoresultatet er skrumpet 35 pct. til 1,25 mia. yuan. Næsten hele overskuddet blev skabt i første kvartal, da andet kvartal kun bød på et overskud på 16 mio. yuan.

Ligesom Vestas består aktiviteterne hos Goldwind af både produktion og salg af vindmøller, en serviceforretning samt en del, der investerer i vindparker.

Bruttoresultatet for de samlede aktiviteter faldt i første halvår til 3,2 mia. yuan fra 4,1 mia. yuan i samme periode sidste år. Dermed er bruttomarginen faldet til 16,9 pct. fra 24,7 pct.

Ses specifikt på mølleproduktion og salg, så faldt marginen her markant til 3,5 pct. fra en bruttomargin i første halvår sidste år på 12,4 pct. Serviceforretningens margin var noget højere på 15,2 pct., men også den er faldet, da den i samme periode sidste år var på 19,8 pct.

Goldwind har for første halvår desuden opgjort den solgte vindmøllekapacitet til 5784 megawatt, hvilket var 41,6 pct. højere end i første halvår sidste år.

Ved udgangen af halvåret havde selskabet en ekstern ordrebog på 28,2 gigawatt, hvoraf 21,6 gigawatt udgør underskrevne aftaler og 6,6 gigawatt er i den kategori, som i første omgang betegnes som ”succesfulde bud”.

Aktien i Goldwind falder på børsen i Hongkong tirsdag med 8,4 pct. efter regnskabet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også