Better Energys nye solcellepark skal afgive strøm til Carlsberg

Parken bliver samtidig et græsningsareal for får.
Foto: Better Energy / Pr
Foto: Better Energy / Pr

Nær Fraugde i Odense Kommune skyder der snart en ny solcellepark op. Projektet er netop blevet godkendt af Odense byråd, og det bliver Carlsberg, som kommer til at aftage størstedelen af strømmen fra parken.

Det skriver Better Energy i en pressemeddelelse. 

Solcelleparken kommer til at være 74 hektar stor og kommer til at levere 82 GWh, hvilket svarer til det gennemsnitlige årlige elforbrug for 51.000 danskere.

Solcelleparken er en del af Carlsbergs bæredygtighedsprogram Together Towards Zero and Beyond, som betyder, at Carlsberg stiler efter at være bæredygtige fra 2030.

Det betyder, at al elektricitet fra 2030 skal komme fra vedvarende kilder, og alle bryggerier verden over skal være CO2-neutrale. I 2040 skal hele værdikæden være CO2-neutral.

”I Carlsberg har vi allerede taget flere skridt mod den grønne omstilling, men vi kan gøre mere og er ambitiøse. Og derfor er vi meget glade for, at vi nu kan tage næste skridt sammen med Better Energy om at få placeret en solcellepark, der fra 2024 producerer ny, grøn strøm,” siger Tenna Skov Thorsted, senior sustainability manager i Carlsberg Danmark, i pressemeddelelsen.

For at solcelleparken i Fraugde kan etableres, bliver markerne på området udtaget af landbrugsdrift, og i stedet er der blevet sået græs. Markerne bliver derfor ikke længere gødet og sprøjtet, hvilket bidrager til øget biodiversitet. Samtidig bliver parken et græsningsareal for får.

”I vores arbejde med at udvikle nye solcelleparker er vi altid grundlæggende styrede af, om solcelleparken kan integreres og forankres i lokalområdet, og med den kommende park er vi lykkedes med det i stærkt samarbejde med Odense Kommune og lokalområdet,” siger Esben Billeskov, chef for projektudvikling i Better Energy, i pressemeddelelsen.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også