Better Energy sælger strøm til Telia og Telenor fra ny solpark

Solcelleparken er netop blevet godkendt af Kolding og Vejle kommuner. 
Foto: Better Energy
Foto: Better Energy

Better Energy har netop indgået en aftale med Telia og Telenor. Teleselskaberne skal aftage 50 pct. af den strøm, som Better Energy genererer fra en netop godkendt solcellepark ved Kolding.

Solcelleparken kommer til at ligge i en park nær landsbyerne Viuf og Håstrup efter både Kolding og Vejle kommuner har godkendt projektet.

Det skriver Better Energy i en pressemeddelelse.

Udover en solcellepark er projektet også fokuseret på naturgenopretning. 129 af de i alt 347 hektar i parken skal nemlig indeholde stisystemer, genetablering af vandløb og rekreative områder til gavn for de lokale beboere og områdets dyreliv.

”Klimakrisen betyder, at vi for alvor skal rykke på bæredygtig el produceret på vind og sol. Vi er i Kolding byråd optaget af at gennemføre den grønne omstilling i dialog med vores lokalområder, så projekterne også giver noget tilbage lokalt. Det glæder mig, at processen i Viuf demonstrerer, hvordan den lokale dialog ikke alene kan bidrage med at forebygge de værste knaster i udbygningen, men også med konkrete indspil til, hvordan projekterne kan sikre forbedringer indenfor rekreative muligheder, grundvandsbeskyttelse, biodiversitet, færdselssikkerhed mv.,” siger Knud Erik Langhoff (K), borgmester i Kolding kommune, i pressemeddelelsen.

Telia og Telenor vil over en tiårig periode aftage 125 GWh om året, hvilket svarer til omkring halvdelen af parkens forventede produktion.

Solcelleparken forventes at stå færdig ved udgangen af 2024.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også