CIP indgår finsk partnerskab om 1800 MW

Der skal udvikles vindparker for ca. 2,3 mia. euro.
Foto: Ilmatar Energy
Foto: Ilmatar Energy
AF MARKETWIRE & ENERGIWATCH

Danske Copenhagen Infrastructure Partners, CIP, har underskrevet en partnerskabsaftale med finske Myrsky Energia om at udvikle vindmølleparker på land med en samlet kapacitet på 1800 MW og en pris på cirka 2,3 mia. euro.

Det svarer til omkring en tredjedel af Finlands nuværende kapacitet, skriver Bloomberg News.

Partnerskabet er indgået på vegne af CIPs flagskibsfonde - CI I, CI II, CI II og CI IV.

Det er første gang, at CIP investerer i landvind i Norden. Nischal Agarwal, der er partner i CIP, fortæller i en pressemeddelelse, at der er fremragende betingelser for store vindmølleprojekter på land i Finland.

”Vi er glade for at samarbejde med Myrsky, som er en førende udvikler af vedvarende energi i Finland, og vi ser frem til vores samarbejde og at kombinere vores ekspertise for at deltage i Finlands energiomstilling,” siger han videre.

Hos den finske udvikler Myrsky er der også glæde over det nye samarbejde, fortæller stifteren Tuomas Candelin-Palmqvist, der påpeger, at aftalen med CIP vil være til at sætte yderligere fart i Myrkys projekter i de kommende år. 

”På globalt plan har Finland et unikt vindenergipotentiale på land til at producere vedvarende elektricitet. Grønne energiinvesteringer kan skabe forretningsmuligheder i industriskala, lokal velfærd og beskæftigelse samt øge vores energisikkerhed. Vedvarende energi er den nye velfærdsindustri for Finland,” udtaler han.

Myrsky blev stiftet i 2020 og har i dag mere end 5 GW vind og 2 GW sol under udvikling. 

Aftalen er også interessant for danske Vestas, der i december 2020 med en investering på 500 mio. euro købte en andel på 25 pct. af Copenhagen Infrastructure Partners.

Sydbanks Vestas-analytiker Jacob Pedersen vurderede efterfølgende, at medejerskabet kan føre til, at Vestas kan sælge flere vindmøller til Copenhagen Infrastructure Partners.

Vestas-aktien lukkede tirsdag med et fald på 2,9 pct. i 202,40 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også