EnergiWatch

Havbunden skaber tvivl om favoritposition til energiø

Nye undersøgelser viser, at havbunden måske slet ikke er egnet til en placering af en energiø på det sted, hvor Energistyrelsen har ”haft størst sigte på.”

Foto: CIP

En banke ca. 100 km ude i Nordsøen vest for den vestjyske by Thorsminde var med en vanddybde på kun mellem 26-40 meter var det en nærmest ideel lokation for en kunstig energiø, men nu viser undersøgelser af undergrunden, at stedet måske slet ikke er så oplagt alligevel.

Det skriver Ingeniøren.

Undersøgelserne fra Geus viser, at der er en begravet smeltevandsdal under havbundne i området, der måler 2,5 gange 2,5 km. Konsortiet Vindø, der har udvist interesse for at bygge og medfinansiere energiøen, fortæller til mediet, at det foretrækker, at man undersøger et nyt område, selvom det potentielt fortsat er muligt at placere energiøen i det undersøgte område. Mogens Hagelskær, vicedirektør i Energistyrelsen, pointere dog, at der er god tid til at finde en placering.

”Vi har lavet undersøgelser på dele af den banke (2,5 x 2,5 km-arealet, red.), fordi vi har vurderet, at det på et teoretisk grundlag var det mest velegnede. Så laver man undersøgelser, og så bliver man klogere, og det kan godt være, at vi har haft noget for øje, og det skal ændres en smule. Det kan nå at ske mange gange, inden vi underskriver en kontrakt. Vi er stadig langt fra det stadie, hvor vi skal etablere, så vi er helt rolige,” siger han til mediet.

Brancheorganisation: Ingen risiko for danske energiøer efter sabotage


Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs