EnergiWatch

Brancheorganisation: Ingen risiko for danske energiøer efter sabotage

”Jeg er virkelig ikke bekymret for, at vi kommer til at se angreb mod havkabler og lignende. Det ville være en stor eskalering af den nuværende situation,” lyder det fra teknologidirektør hos brancheorganisationen Green Power Denmark.

Foto: PR TenneT

Der er ingen risiko forbundet med Danmarks plan om at opføre energiøer, efter at der i ugens løb er blevet identificeret fire lækager på gasledningerne Nord Stream 1 og 2 i havet ud for Bornholm.

Det siger Jørgen Christensen, teknologidirektør hos brancheorganisationen Green Power Denmark, til mediet Recharge.

Lækager, som både danske og svenske myndigheder vurderer skyldes bevidste handlinger, og som har skabt bekymringer for forsyningssikkerheden i Europa.

Danmark har planer om at opføre en energiø i Østersøen med Bornholm som knudepunkt, der kan sende strøm til både Danmark og Tyskland. Derudover er der også planer om at opføre en energiø i Nordsøen.

”Jeg er virkelig ikke bekymret for, at vi kommer til at se angreb mod havkabler og lignende. Det ville være en stor eskalering af den nuværende situation,” siger Jørgen Christensen til Recharge.

”Og for at være ærlig, så kan der selvfølgelig komme et angreb mod et koblingsled. Men det ville med det samme øge overvågningen ved resten,” lyder det videre.

Norske forskere fordobler estimat over metanudslip fra gaslækager

Gasudslip er ”rendyrket klimakatastrofe”

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs