Aktieanalytiker: Positivt for Ørsted med amerikansk fokus på havvind

"Alt med øget fokus på havenergi er vand på Ørsteds mølle. Det er ikke fordi, de ændrer deres mål og vil have mere, men der kommer mere fokus på det, og det er positivt for Ørsted," siger aktieanalytiker hos Sydbank, Per Fogh.
Foto: KEVIN DIETSCH/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: KEVIN DIETSCH/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
AF MARKETWIRE

Ørsted klarer som den eneste C25-aktie fredag frisag i et tungt, rødt marked. Det sker, efter at den amerikanske præsident, Joe Biden, torsdag aften meddelte, at USA skal styrke brugen af havvind, og det skal ske ved at udvikle nye havvindplatforme.

Udmeldingen bød dog ikke på nye målsætninger, da planen fortsat er at distribuere 30 gigawatt havvind inden 2030.

Det sætter dog positivt spotlight på den danske energikæmpe, lyder det fra Per Fogh, aktieanalytiker hos Sydbank.

"Alt med øget fokus på havenergi er vand på Ørsteds mølle. Det er ikke fordi, de ændrer deres mål og vil have mere, men der kommer mere fokus på det, og det er positivt for Ørsted," siger Per Fogh til MarketWire.

Dertil kommer, at fredagens marked er overordentligt surt.

"Når man har et marked, der dratter ned, så søger man måske mod der, hvor der er en positiv nyhedsstrøm," siger Per Fogh.

Flydende havvind

I meddelelsen fra Det Hvide Hus lød det også, at regeringen vil lancere koordinerede tiltag for at udvikle nye, flydende havvindplatforme.

Det åbner ifølge Per Fogh muligheden for at satse mere bredt på udbredelsen af havvind i USA.

"Flydende havvind betyder, at man kan begynde at fokusere på andre have - Vestkysten for eksempel, hvor der ellers er for dybt til havbundsforankrede møller," siger Sydbank-analytikeren.

Udviklingen af flydende havvind har virkelig fået grobund gennem det seneste års tid, hvor også Ørsted er kommet med på bølgen gennem en række samarbejder. Det er dog fortsat ganske tidligt i processen, og indgår derfor ikke konkret i Ørsteds langsigtede planer på nuværende tidspunkt.

"Men man begynder at nå et stadie, hvor der er en fornuftig business case, og Ørsted har også det seneste års tid fundet ud af, at der faktisk er en fremtid i det," lyder det fra Per Fogh.

Ørsted-aktien stiger fredag ved middagstid 0,7 pct. til 711,70 kr. og er dermed den eneste stigende eliteaktie i et C25-indeks, der dykker 1,9 pct.

Danske virksomheder på historisk grøn milliardjagt i USA

Biden vil udvide USA's havvind med flydevind 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også