EnergiWatch

EDF indgår taiwansk havvindsamarbejde

Det franske energiselskab har slået sig sammen med Taiwan-baserede Taiya på et 440 MW stort havvindprojekt.

EDF Renewables og Taiya er gået sammen om at udvikle havvindparken Huan-Yang. | Foto: TAIYA

EDF Renewables er klar til at få en bid af Asien. Sammen med den lokale udvikler Taiya vil det franske selskab vil EDF sigte mod at vinde et udbud i runden Phase-3 Zonal Development, der løber af stablen i løbet af 2022.

Det skriver Taiya i en meddelelse.

Det drejer sig om den bundfaste havvindpark Huan-Yang på 440 MW. De to selskaber har indgået samarbejdet med mål om at gøre brug af EDF’s udviklingserfaring, teknologi og ressourcer som en international aktør.

”Vi tror på, at Taiya skal levere vigtigt erfaring i at engagere lokale interessenter såvel som lokal industri. Sammen med EDF Renewables’ erfaring på mere end ti år med udvikling, konstruktion, drift og vedligeholdelse af havvindprojekter verden over, vil partnerskabet bygge et solidt og omfattende industrinetværk,” siger EDF Renewables’ direktør i Taiwan, Ming-Lung Chang.

Huan-Yang er sat til at skulle stå 8 km ud for kysten ved Changhua og skal dække et område på ca. 53 kvm på havdybder mellem 15 og 45 meter.

EDF går ind i norsk havvind

EDF vil hente 1,4 millioner fra vindpark-naboer

Masdar og EDF indgår aftale om 1,6 GW i USA

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs