EnergiWatch

Ørsted: Opmærksom på misilaffyringer nær havvindmøllepark

Ingen missiler har ramt tæt på havmølleparker i Taiwan, oplyser energiselskabet.

Foto: SAM YEH/AFP / AFP

Ingen missiler har ramt tæt på vindmølleparker i Taiwan, men Ørsted er opmærksom på ”øgede spændinger på tværs af Taiwanstrædet”.

Det skriver mediet Recharge.

Kina affyrede i sidste uge næsten et dusin ballistiske missiler som gengældelse for, at formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, havde besøgt Taiwan.

De landede hovedsagligt nord, øst og syd for Taiwan, men ikke vest for øen, hvor Ørsted og flere andre udviklere har deres havvindmølleprojekter.

”På trods af den øgede spænding på tværs af Taiwanstrædet er Ørsted fortsat fokuseret og engageret i forhold til at konstruere vores projekter, forvalte vores aktiver og tage sig af vores medarbejdere. Vi vil fortsat overvåge situationen og opretholde en tæt dialog med myndighederne,” meddeler selskabet til Recharge.

Kina afholdte også flådeøvelser i flere områder tæt på Taiwan, blandet andet i et område midt i Taiwanstrædet, der ligger ca. 93 kilometer fra de taiwanske havvindmølleprojekter.

Kina betragter Taiwan som en frafalden provins og har gentagne gange sagt, at landet ønsker genforening med øen.

Beijing så Pelosis besøg som en provokation og en udfordring af dets krav på Taiwan.

Mandag eftermiddag stiger Ørsted 1,5 pct. til 837,30 kr.

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs