EnergiWatch

Vestas vil fortsætte med at hæve møllepriserne

"Priserne skal forsætte op. Det er klart min holdning, det er aldrig nok," siger Vestas' finansdirektør, Hans Martin Smith.

Foto: vestas

Priserne på vindmøller skal stige yderligere.

Sådan lyder det klare svar fra Vestas' finansdirektør, Hans Martin Smith, i et interview med MarketWire efter vindmølleproducentens regnskab for andet kvartal.

I andet kvartal var den gennemsnitlige ordrepris på landmøller på 0,96 mio. euro per megawatt, hvilket var 22 pct. mere end i samme kvartal året før.

Og der er behov for at hæve dem yderligere.

"Der har jeg et standardsvar: Du får mig aldrig til at sige andet, end at priserne skal forsætte op. Det er klart min holdning, det er aldrig nok. Vi er selvfølgelig glade for de ordrer, vi har booket - dem er vi tilfredse med - men jeg vil også samtidig sige, at der er jo ingen grund til at stoppe her.

"Nu er vi i en fin rutine med at tage priser op, og det presser jeg og den øvrige ledelse på for, at vi fortsætter med, siger Hans Martin Smith til MarketWire.

Vestas har tidligere udtrykt sig kritisk om prisdisciplinen i industrien, men der er nu tegn på bedring, er vurderingen nu.

"Det virker da til, at den er i bedring. Det er selvfølgelig svært at sige, hvad der foregår rundt omkring hos de andre. Det er heller ikke noget, jeg skal sidde her og gøre mig klog på, men jeg vil sige, at det virker som om, at industrien generelt er inde i en langsom, men positiv forbedring af det emne," siger Hans Martin Smith.

 

 

Vestas lander trecifret millionunderskud i andet kvartal

Medie: Rusland blokerer frasalg af vestlige energiselskaber

Analytikere forventer fortsatte udfordringer og underskud hos Vestas 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs