EnergiWatch

Ingeniørkæmpe skal udvikle køreplanen for havvindmøller i ekspresfart

Planerne om at femdoble dansk havvind inden 2030 kræver nytænkning. Nu er Cowi blevet hyret til at udvikle en ny udbudsmodel, der skal gøre det muligt at indfri politikernes grønne løfter.

For at indfri regeringens planer om at femdoble danske havvind inden 2030 er der behov for nye udbudsmodeller, så udbygningen kan komme op i et hidtil uset tempo. | Foto: Marcus Emil Christensen

Hvis det skal lykkes at indfri planerne om at femdoble dansk havvind inden 2030, skal der helt nye greb til. Derfor er det rådgivende ingeniørfirma Cowi blevet hyret af Energistyrelsen til at udvikle en udbudsmodel, der gør det muligt at få sat turbo på opstillingen af havvindmøller.

"Siden verdens første havvindmøllepark, Vindeby, blev rejst i 1991, har vi på godt 30 år udbygget dansk havvind til en kapacitet på 2,3 gigawatt (GW). Med de nye politiske aftaler skal den kapacitet som minimum femdobles inden for de næste otte år og forhåbentlig langt mere," siger Jan Behrendt Ibsø, direktør i Cowi for Renewables og fortsætter:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs