EnergiWatch

Siemens Gamesa rygtes at nedlægge 2.500 arbejdspladser

Den spansk-tyske vindmølleproducent Siemens Gamesa overvejer at nedlægge omkring 9 pct. af dets samlede antal, for at komme sig efter tab. Nyheden kommer ud samtidig med en skuffende driftsmargin i Q3.

Foto: Siemens Gamesa/Ole Mortensen

Den spansk-tyske vindmølleproducent Siemens Gamesa overvejer at nedlægge omkring 2.500 arbejdspladser, eller omkring 9 pct. af dets samlede antal, for at komme sig efter tab, der har fået hovedaktionæren til at iværksætte en overtagelse.

Det skrev Reuters mandag aften med henvisning til personer med kendskab til sagen.

Nedskæringerne vil reducere arbejdsstyrken, der ifølge selskabets hjemmeside er på cirka 27.000 medarbejdere. Der er ikke truffet nogen endelig beslutning og antallet kan ændre sig, siger kilderne.

Vindmølleproducenten er ramt af modvind fra flere kanter heriblandt udfordringer i opstarten af 5.X platformen, geopolitiske spændinger, forstyrrelser i de globale forsyningskæder, inflationens indvirkning på omkostningerne samt udviklingen i covid-19.

Siemens Gamesa lander sin første faste japanske havordre

Siemens Gamesa forsikrer: Ingen planer om at lukke fabrik i Brande

Siemens Gamesa vinder ordre på 75 MW i Sydkorea

Siemens nedskriver værdien af Energy med 2,8 mia. euro

Siemens Gamesa får mesteraftale i Østersøen

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs