EnergiWatch

Siemens Gamesa forsikrer: Ingen planer om at lukke fabrik i Brande

Den tysk-spanske mølleproducent var hurtigt ude at afvise meldinger om, at nacelleproduktionen i Brande og Esbjerg skulle lukke. Fejl i et notat står bag misforståelsen.

Foto: Siemens Gamesa/Ulrich Wirrwa

"Vi lukker ikke fabrikken i Brande."

Så præcist udtrykker Frederikke Tømmergaard, der er kommunikationschef hos Siemens Gamesa sig.

Årsagen til afvisningen skal findes i, at mediet Dkvindkraft i dag bragte en artikel, som EnergiWatch citerede, hvor der stod, at produktionen af naceller blev nedlagt i både Brande og Esbjerg fra den 1. juni. Dermed skulle omkring 600 medarbejdere være fyringstruet.

Men de mange medarbejdere kan ånde lettet op midt i deres sommerferie, for historien er ifølge Siemens Gamesa ganske enkelt ikke sand.

Til EnergiWatch fortæller Frederikke Tømmergaard, at artiklen fra Dkvindkraft er baseret på et mødenotat, hvor der ganske vist står, at ledelsen vil arbejde på at overflytte nacellemedarbejderne til andre afdelinger på Esbjerg Havn.

Men fejlen er, at det ikke omfatter medarbejdere i Brande. I stedet omfatter det godt 30 Siemens Gamesa ansatte, der tidligere stod for at "clicke" naceller på havnen, hvilket ikke længere gøres i Esbjerg på grund af de nye møllers størrelse.

Medie: Siemens Gamesa lukker nacelleproduktion i Brande - producenten afviser

Siemens Gamesa etablerer navproduktion i Brande 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs