EnergiWatch

Enige amerikanske demokrater klar med stor klima- og energipakke

Efter lange forhandlinger er parterne enige om en pakke, der skulle indeholde noget for alle.

Foto: Norges Rederiforbund/Norwegian Shipowners' Association

Efter måneders tovtrækkeri er Demokraterne i USA blevet enige om en klima- og energipakke på 369 mia. dollar, som partiet nu håber at kunne få stemt gennem Senatet via simpelt flertal.

Det kan give fokus på grønne aktier i Europa i torsdagens handel - herunder Vestas og Ørsted herhjemme.

Flertallet i Senatet kræver absolut enighed blandt Demokraterne, da fordelingen af stemmerne i Senatet er helt lige fordelt mellem Demokraterne og Republikanerne. I tilfælde af stemmelighed har vicepræsident Kamala Harris den afgørende stemme.

Og her har der længe været vanskeligheder, fordi Joe Manchin, der er demokratisk senator i West Virginia, gennem lang tid har stillet sig på bagbenene. Det skriver blandt andet The Guardian.

Den konservative senator har ønsket lidt mere sikkerhed for sektoren for fossile brændstoffer, fordi netop West Virginia er rig på råolie, naturgas og kul.

Men efter lange forhandlinger er parterne enige om en pakke, der skulle indeholde noget for alle.

Ifølge Demokraterne i Senatet vil lovforslaget sikre investeringer i hjemlig energiproduktion og reducerer udledningerne med omtrent 40 pct. i 2030.

Pakken har høstet ros hos flere selskaber i sektoren for vedvarende energi, og i det amerikanske eftermarked onsdag kunne reaktionen på nyheden også aflæses i aktier som First Solar, der steg med 6,8 pct., Sunrun, der blev løftet med 8,5 pct., og Enphase Energym som steg med 2,8 pct.

Ud over Senatet skal pakken også stemmes igennem i Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus, hvor Demokraterne også har et smalt flertal. Derudover skal den underskrives af præsident Joe Biden for at blive til lov.

Joe Biden presser på for mere havvind

Senator afviser grønt lovforslag og sender Vestas og Ørsted ned 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs