EnergiWatch

CIP slutter sig til skotsk havnekonsortium

Den danske fond vil forventeligt skulle benytte sig af faciliteterne på Cromary Firth i kommende havvindprojekter og vil støtte frihavnsplaner.

Foto: SSE Renewables

Med to kommende havvindprojekter på vej i det skotske hav har Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) nu sluttet sig til flere selskaber på havnen Cromary Firth, der forventeligt skal benyttes, når projekterne sættes i gang.

Det skriver Renews.

CIP er gennem sin fond CI IV ved at udvikle den 100 MW store Pentland flydevindpark ud for kysten ved Dounreay i Caithness, der i 2026 skal stå færdig og til den tid være verdens største flydevindpark. Parken vil komme til at bestå af mellem seks til ti møller, der vil få en kapacitet på mellem 10 til 15 MW.

Derudover har CIP sikret sig retten til at udvikle på en 2,6 GW stor flydevindpark med den lokale partner SSE Renewables og det japanske konglomerat Marubeni i den seneste Scotwind-licensrunde.

”Projekter som Pentland og Scotwidn sammen med dem fra tidligere licensrunder vil med stor sandsynlighed skulle benytte sig af faciliteterne i Cromary Firth. Området huser flere ledende selskaber i værdikæden såvel som lokal arbejdskraft og havnefaciliteter i verdensklasse,” siger Michael Hannibal, partner i CIP.

Infrastrukturfonden støtter også Opportunity Cromary Firth Green Free Port, der advokerer for at give havnen status som frihavn. Her bakker også aktører som Ørsted, Ocean Winds, Falck Renewables, Fred. Olsen 1848 og Shell op.

CIP indleder undersøgelser til skotsk flydevind

17 projekter vinder licenser i Scotwind

Ocean Winds planlægger 2 GW skotsk havvind

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs