EnergiWatch

Ocean Winds planlægger 2 GW skotsk havvind

Joint venture-selskabet vil udnytte den vundne licens i Scotwind-udbudsrunden ved at etablere 2 GW kapacitet på det 429 km2 store område Caledonia.

Foto: Ocean Winds

Engie og EDP Renewables’ fælles havvindselskab Ocean Winds vil få så meget som muligt ud af sin licens på Caledonia-området, der blev vundet i Scotwind-licensrunden.

Det 429 km2 store område skal således ave 2 GW bundfast vindenergi op at stå.

”Vandet er lavt nok til at understøtte faste fundamenter, afstanden fra land er kort nok til at understøtte AC i stedet for DC-transmission, mens vindressourcen er stor nok til at levere høj effekt og derfor billig strøm,” siger Mark Baxter, direktør for Caledonia Offshore Wind Farm.

Ocean Winds vil benytte sig af lokal arbejdskraft og ressourcer i etableringen af den 2 GW store havvinpark, lyder det videre.

”Caledonia ligger i ”Goldilocks Zone” for havvind og vil skabe værdifulde muligheder for at booste lokale forsyningskæder. Vi er glade for at fortsætte med at bidrage til leveringen af nationale havvindmål.”

Scotwind-vindere skal forsikre om russisk uafhængighed

Ocean Winds og Aker Offshore Wind får licens til 450 MW flydevind

Ocean Winds søsætter brasiliansk ben

Ocean Winds byder på hollandsk havvind


Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs