EnergiWatch

Ørsteds søslag mod BP fortsætter

Mens planansøgningen til Hornsea 4 er gået i høringsfasen udestår fortsat uenigheden med BP-ledet konsortium, der vil lagre CO2 i området. Der findes tekniske løsninger, vi skal bare sætte os sammen og finde dem, fastslår Ørsteds havvinddirektør.

Foto: Ørsted

Torsdag fik Ørsted langt om længe tildelt differencekontrakt på havmølleprojektet Hornsea 3. Den oprindelige plan var ellers, at det 2,85 GW store projekt skulle have deltaget i den forrige britiske CFD-runde i 2019. Men adskillige udskydelser foranlediget ikke mindst af hensynet til fugle i området betød, at projektet dengang ikke nåede at blive godkendt i tide.

Det danske energiselskab har dog allerede for længst rettet blikket mod også sit næste britiske projekt, Hornsea 4, som der blev indsendt ansøgning om projekttilladelse på i februar. Også her er der imidlertid udfordringer med sameksistensen. Nu med en atypisk nabo, al den stund at et konsortium bestående af bl.a. BP og Equinor, der planlægger et CO2-lagringsprojekt, der overlapper med havmølleprojektet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs