EnergiWatch

Havvind er nu billigere end sol og landvind

Trods den galopperende inflation og presset fra mølleproducenter og øvrige leverandører for at hæve deres priser, faldt afregningsprisen igen i det seneste britiske udbud. En omvendt kattelem kan dog hjælpe projektøkonomien, konstaterer Ørsted-direktør.

Foto: Deme Group

Endnu et havvindudbud, endnu engang lavere priser. De seneste mange år har den udvikling nærmest været en fysisk lov, og torsdag blev det endnu engang understreget, da de britiske myndigheder annoncerede resultaterne af den fjerde CfD-runde. Her var afregningspriserne for de fire projekter, der fik tildelt kapacitet, på 37,35 pund/MWh (32,6 øre/kWh). Et fald på omkring 8 pct. fra forrige runde.

I sig selv ikke det mest dramatiske fald. Men flere aspekter gør det alligevel bemærkelsesværdigt. I første omgang det faktum, at havvind dermed var den billigste af samtlige teknologier i udbuddet; differencekontrakterne på landvind lød på 42,47 pund/MWh (37,1 øre/kWh) mens sol fik 45,99 pund/MWh (40,2 øre/kWh). Men også det faktum, at kontinuerligt prisfald trods alt ikke er en fysisk lov.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs