NKT vinder havvindmøllekabelkontrakt med værdi på op til 300 mio. euro

NKT har vundet en kontrakt til det potentielle havvindmølleprojekt East Anglia THREE.
Foto: NKT
Foto: NKT
AF MARKETWIRE

NKT har underskrevet en kontrakt om produktion og installation af kabelsystemer til højspændingseksport til det potentielle havvindmølleprojekt East Anglia THREE (EA3) med en kontraktværdi på cirka 250-300 mio. euro svarende til 190-225 mio. i standard metalpriser.

Det skriver NKT i en meddelelse torsdag morgen, efter at projektet i dag er blevet udvalgt til en Contract for Difference (CfD) i allokeringsrunden, hvilket er et vigtigt skridt mod en endelig ordre til NKT.

Havvindmølleprojeket udvikles af ScottishPower Renewables. En endelig ordre er betinget af, at kunden giver NKT godkendelse til at starte projektet, og at kunden træffer en endelig investeringsbeslutning, som forventes senest i første kvartal 2023.

Kontrakten til NKT vil omfatte design og produktion af 320 kV DC (jævnstrøm) eksportkabler hvilket inkluderer cirka 2 x 150 km offshore kabler og cirka 2 x 40 km onshore kabler samt installation med kabellægningsfartøjet NKT Victoria.

- Jeg er meget tilfreds med kontrakten med ScottishPower Renewables, som understreger vores kunders tillid til NKT’s evne og erfaring i at håndtere store turnkey kabelprojekter, siger NKT’s administrerende direktør, Alexander Kara.

Kontrakten ændrer ikke NKT’s finansielle forventninger til 2022.

NKT underskriver kontrakt i USA til mere end 1,4 mia. euro

NKT får endnu en ordre på Suedostlink

NKT har flere udvidelseskort på hånden

NKT hedger sig ud af problemerne


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også