EnergiWatch

Rønne Havn vil fremrykke havvindudvidelse

Havnen i Østersøen har med stigende interesse set mulighed for at fremrykke investeringer til udvidelse af havneareal til udskibninger.

Vindmøller fra Siemens Gamesa læsses på fartøj fra Jan de Nul. Møllerne fragtes til havmølleparken Kriegers Flak. | Foto: Finn Frandsen

Planerne om havvind vokser i disse år, og det kan mærkes på Rønne Havn. Her vil havnen således fremrykke sin storstilede investeringsplan for at blive hurtigere klar til de kommende havvindprojekter i Østersøen.

”I de næste mange årtier skal der opsættes enorme mængder havvind i hele verden og også her i Østersøen. Som havn står vi derfor midt i en spændende tid og med en unik mulighed for at udnytte Bornholms unikke position til at tiltrække mere forretning og vækst til øen,” siger Lars Nordahl Lemvigh, adm. direktør i Rønne Havn

”Vi har allerede gjort os klar til at kunne tage offshoreprojekter på havnen, men vi har ikke plads til at kunne imødekomme den øgede interesse, som der vil blive behov for. Derfor begynder vi nu en fremtidssikring af havnen, så vi inden for få år vil kunne håndtere flere og større vindmølleprojekter.”

Fremtidssikringen af havnen skal tidligst begynde i 2023 og kunne give 10 hektar ekstra havneareal til offshore-projekter.

Havnen vil derfor sætte gang i myndighedsbehandlingen og igangsætte en udbudsrunde omkring projektet. Den færdige ombygning af havnen forventes at stå klar i 2025.

Bornholmsk PTX-undersøgelse får tildelt EU-støtte

Rønne Havn skal levere grønt bunker-brændsel fra 2025

Rønne Havn henter ny topchef

Rønne Havn vinder mere udskibning til tysk havvindpark


Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs