EnergiWatch

Hollandsk kæmpe roser Rønne Havn

Med installationen af 36 vindmøller ud af 72 har Jan De Nul nu nået en milepæl på den kommende største havvindpark i Danmark.

Foto: Vattenfall

Luxembourgske Jan De Nul Group har nu fået installeret de første 36 vindmøller på vegne af Vattenfall på Kriegers Flak. Dermed er installationsarbejdet nu halvvejs. Det oplyser Jan De Nul i en meddelelse.

Jan De Nul, Siemens Gamesa og Vattenfall installerede den første vindmølle til havvindmølleparken Kriegers Flak i slutningen af januar, mens den sidste mølle er planlagt til installation i midten af ​​juni.

Krigers Flak skal bestå af 72 Siemens Gamesa-møller med en kapacitet på 8.4 MW hver, der skal kunne producere strøm til omtrent 600.000 husholdninger.

Og havnen i Rønne har spillet en stor rolle, lyder det fra Jan De Nul. For første gang siden udvidelsen i 2018 fungerer havnen i Rønne som rangerhavn til opførelse af en havmøllepark.

Komponenterne i Siemens Gamesas vindmøller leveres fra Danmarks fastland, hvorefter man i Rønne samler de forskellige dele. I sæt med fire vindmøller læsses de om bord på Jan De Nuls jack-up installationsskib Vole au vent, hvorefter skibet sejler til offshore installationsstedet ud for den danske østkyst.

"Når et stort installationsfartøj som Vole au vent kommer ind i en havn for første gang, er det altid lidt spændende. Desuden var det nyt for alle involverede, men takket være topservicen i havnen og vores lokale partnere viser Rønne sig at være en perfekt udskibningshavn. Et stort løft i disse udfordrende tider," siger Bert Reynvoet, projektleder for Jan De Nul Group for havvindmølleparken Kriegers Flak.

Vattenfall begynder supportfunktion af Kriegers Flak

Vattenfall udpeger svensk bådoperatør til Kriegers Flak

Briter færdige med kabler på Kriegers Flak

 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs