EnergiWatch

Udbuddet af energiø udskydes med et år

De store forskelle mellem Ørsted og CIP's planer for energiøen i Nordsøen spænder ben for at sætte gang i udbuddet til september som planlagt. Myndighederne regner nu først med at kunne udpege entreprenøren i 2024.

Der er endnu stor uvished om, hvordan energiøen i Nordsøen kommer til at se ud. Dette var Tennets oprindelige illustration af en kunstig ø. | Foto: PR - TenneT

I dag tages store skridt for EU's energifremtid. Når Repower EU-planen er vedtaget, flyver kommissionsformand Ursula von der Leyen til Esbjerg, hvor regeringslederne fra Tyskland, Holland, Belgien og Danmark underskriver målet om, at mindst 150 af EU's planlagte 300 GW havvind i 2050 skal opføres i de fire landes del af Nordsøen. Lige som der er planlagt de næste bilaterale aftaler for forbindelsen af den massive udbygning.

Hvilket – i hvert fald i dansk optik – gør det oplagt, at Nordsø-mødet afholdes i den vestjyske energimetropol. For det kan godt være, at ideen stammer fra hollandsk/tyske Tennet, og Belgien bliver de første til at etablere infrastruktur til havs, der kan forbinde havparker. Men som de danske politikere sjældent forsømmer at nævne, så er det i dansk farvand, den første egentlige energiø skal opføres.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs