EnergiWatch

GE køber sig ind i dansk virksomhed

Vindmølleproducenten øger sit engagement i startupvirksomheden Cobod, der arbejder mod at printe tårnfundamenter.

Foto: COBOD

GE og den danske startup-virksomhed Cobod bygger videre på samarbejdet, hvor den amerikanske mølleproducent nu køber sig til en minoritetsandel.

"Jeg er ekstremt stolt af, at et ikonisk og verdensklasseselskab som GE vil være i partnerskab med Cobod og hjælpe med at levere fremtidens automatiserede konstruktionsløsninger," siger Cobod-stifter Henrik Lund-Nielsen.

De to selskaber har haft et samarbejde siden 2019, og den nye investering skal efter planen give GE yderligere adgang til Cobods teknologi.

Cobod 3D-printer forskellige konstruktionsløsninger og har i det tre år lange samarbejde med GE fokuseret på udvikling af tårne, der skal produceres direkte på sites.

"Denne aftale, som yderligere vil styrke vores evne til at bruge Cobods 3D-printteknologi og kompetencer i det vedvarende energiområde, er endnu et tegn på vores forpligtelse til at hjælpe med at drive energiomstillingen ved at investere i teknologi, der fremmer en mere bæredygtig, cirkulær designstrategi og er med til at skabe lokale arbejdspladser," siger GE Renewables chef for avanceret produktionsteknologi, Matteo Bellucci.

Cobods teknologi printer foruden vindmølletårne også konstruktioner til bygninger og betonkonstruktioner til olie- og gasindustrien.

 

GE indvier 3D-printer til vindmølletårne

GE vil printe havmøller af sand

GE vil printe betontårne på 200 meter

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs