EnergiWatch

GE vil printe betontårne på 200 meter

Mølleproducenten går ind i et samarbejde med blandt andet et dansk selskab om udvikling af tårne, der skal produceres direkte på sites.

Foto: COBOD

Med stadig større møller på fortsat mere komplekse sites vokser også vindindustriens logistiske problem. Transporten af enorme og tonstunge komponenter ad snævre veje på f.eks. højderygge kan gøre det til en både kompliceret og dyr opgave at installere møller. Lige som begrænsningerne i vejtransporten sætter et loft på, hvor store tårne – og dermed hvor høje møller – der kan installeres.

Det forsøger GE nu at ændre på. Den amerikanske mølleproducent går ind i et samarbejde med den danske startup-virksomhed Cobod og den schweiziske producent af byggematerialer Lafargeholmcim om at udvikle 3D-printede cementtårne, der kan produceres på site. Det skal gøre det muligt at opføre tårne med en diameter på mere end 4,5 meter ved roden og dermed åbne op for tårne på op til 200 meter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs