EnergiWatch

Vindindustrien vil tilbage på støtten

Selv om økonomiske subsidier hører fortiden til, understregede årets vindmesse, at industrien på en lang række områder har behov for statslig hjælp – om end med pænere betegnelser. I horisonten lurer frygten for Kina.

Foto: Wind Europe


Fremtiden ser blændende lys ud for vindindustrien. Ikke mindst når det kommer til havvind, hvor der fortsat bryder nye markeder frem verden over, mens de mere modne markeder skruer stadig mere op for ambitionerne. En udvikling, der kun er taget yderligere til efter Ruslands invasion af Ukraine og Europas håndslag på at reducere afhængigheden af russisk gas.

Midt i marts appellerede Belgiens energiminister således til at hæve målet med 40 pct. til 8 GW ved årtiets udgang. Få dage senere udpegede Hollands regering områder til yderligere 10,7 GW og stiler nu efter 21 GW havvind i 2030. Det tyske mål for samme år blev formelt hævet fra 20 til 30 GW i torsdags. Mens adskillige kilder fortæller til EnergiWatch, at den danske regering efter påske annoncerer et valgløfte om 35 GW i 2040.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs