EnergiWatch

Analytiker: Mølle-opskalering kan gøre prisstigning mere spiselig

Vestas har nu den klart største landvindmølle, hvor tysk-spanske Siemens Gamesas største er på 6,6 MW og et vingefang på 170 meter og amerikanske General Electrics største er på 6,1 MW og et vingefang på 164 meter.

Foto: PR Vestas

Vestas har tirsdag annonceret den nyeste opskalering af Enventus-platformen med V172-7,2 MW-møllen, hvilket kan spille en vigtig rolle i et gøre prisforhøjelser mere spiselige for kunderne.

Det skriver Sydbanks aktieanalysechef og Vestas-analytiker Jacob Pedersen, der gentager anbefalingen "køb" for aktien.

Opskaleringen kommer kun få måneder efter seneste opgradering til V162 6,8 MW i november 2021.

Vestas har nu den klart største landvindmølle, hvor tysk-spanske Siemens Gamesas største er på 6,6 MW og et vingefang på 170 meter og amerikanske General Electrics største er på 6,1 MW og et vingefang på 164 meter.

De hurtige opskaleringer af Enventus vidner ifølge Sydbank om, at denne skalerbare og modulopbyggede platform er et stærkt kort i kampen om kundernes gunst.

"Det er mere vigtigt end nogensinde at kunne annoncere/levere nye store, effektive vindmøller, fordi vindmølleproducenterne i øjeblikket er i gang med at gennemføre meget store salgsprisstigninger for at dække blandt andet høje omkostninger til transport og råvarer," skriver Jacob Pedersen.

Den danske vindmølleproducent har de senere år leveret en indtjening, der klart overgår konkurrenternes, der dog ikke ventes at stå stille med hensyn til udvikling af nye produkter.

Sydbank forventer, at konkurrenterne vil lancere opgraderinger af deres største møller i den kommende periode.

Med Vestas’ produktudviklingskraft er vi dog overbeviste om, at selskabet vil levere kraftfulde modsvar, så førerpositionen på landjorden ikke kommer i fare, skriver aktieanalysechefen.

Vestas-aktien ligger tirsdag med en kraftig stigning på 9,3 pct. i 219 kr., hvor aktien blandt andet bliver hjulpet af en løftet anbefaling fra Credit Suisse.

Vestas introducerer ny og større mølle på Enventus-platformen

Vestas blev Danmarks største patentansøger i 2021

Vestas kan enten vinde eller tabe stort på den grønne omstilling

Mere fra EnergiWatch

Dansk energiselskab presset helt i bund

Et vanskeligt 2021 gav GNP Energy et stort tab og sendte egenkapital så langt ned, at der er tvivl om den fortsatte drift. Moderselskabet er dog kommet til undsætning, selvom det selv kæmper med et stort underskud og negativ egenkapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs