Vestas annoncerer ordre på 295 MW i Taiwan

Vestas går fra foretrukket leverandør til fast ordretager på Copenhagen Infrastructure Partners taiwanske Zhong Neng-projekt.
Foto: MHI Vestas
Foto: MHI Vestas

Ingenting er sikkert, før kontrakten er underskrevet. Ikke desto mindre er det ikke just nogen sensation, at Vestas nu løber med ordren til Copenhagen Infrastructure Partners taiwanske havvindprojekt Zhong Neng, som den danske – og delvist Vestas-ejede – infrastrukturfond udvikler sammen med China Steel Corporation. Mølleproducenten blev således valgt som foretrukket leverandør til projektet for godt to år siden.

Den taiwanske park bliver på 295 MW og skal bestå af 31 V174-9,5-møller, der forventes leveret fra næste år, frem mod parken går i drift i 2024. Foruden møllerne følger der en 15-årig serviceaftale af typen AOM 5000 med i aftalen.

Vestas sikrede sig allerede i 2020 kontrakten på CIP's øvrige projekter i Taiwan, Changfang og Xidao på 589 MW. Dengang selskabet endnu var MHI Vestas, før den danske mølleproducent købte sin japanske partner ud af joint venturet.

"Vi er glade for at påbegynde vores partnerskab med CSC og udvide vores samarbejde med CIP på Zhong Negn-projektet," lyder det fra Vestas' direktør for Stillehavsregionen, Purvin Patel, i en meddelelse.

Mere lokalt end nogensinde

Selv om alle tre af CIP's havvindprojekter i Taiwan udspringer fra tildelingsrunden i 2018 er der dog forskel. De to første projekter er således sat til at gå i drift fra 2024, mens Zhong Neng følger efter i 2025.

Det betyder blandt andet, at lokaliseringskravene til den sidste af projekterne er strammere end til de to første. Et centralt led i den taiwanske havvindstrategi er således, at en stadig større del af leverandørkæden skal være baseret i østaten.

For Zhong Nengs vedkommende vil 19 af møllernes komponenter derfor være sourcet fra lokale selskaber. Hvilket gør møllerne til de "mest lokaliserede havmøller i Taiwan til dato", konstaterer Vestas.

Heriblandt er flere hovedkomponenter som f.eks. vingerne. For selv om Vestas i sidste uge annoncerede udvidelsen af sin produktion af netop vinger til V174'eren, så skal det Taichung-baserede selskab Tien Li stå for leveringen. Selskabet – der sidste år havde 50 medarbejdere til oplæring hos Vestas i Danmark – leverer imidlertid også vingerne til de to øvrige CIP-projekter.

"Med dette seneste projekt fortsætter vi med at løfte vores stærke leverandørkæde i Taiwan," siger Vestas' landechef i Taiwan, Alex Robertson.

CIP sikrer sig finansiering til taiwansk havpark

Vestas køber sig ind i CIP

Vestas overtager havvindforretningen i MHI Vestas

CIP matcher Ørsted i Taiwan

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også