EnergiWatch

MHI Vestas køber lokale tårne i Taiwan

CS Wind/Chin Fong får gang i de nye produktionslinjer med en ordre fra MHI Vestas til tre taiwanske vindparker.

Foto: PR / MHI Vestas

MHI Vestas vil nu høste frugterne fra arbejdet med opdyrkningen af en lokal forsyningskæde for havvind i Taiwan.

Frugter med en højde på den gode side af 100 meter, vel at mærke. MHI Vestas har nemlig bestilt tårnene, som skal leveres til Changfang fase 1 og 2, Xidao, samt Zhong Neng, hos den lokale leverandør CS Wind/Chin Fong.

"Tårne bygget i Taiwan er endnu en del af en positiv udvikling for den lokale forsyningskæde," siger Maida Zahirovic, MHI Vestas' landechef i Taiwan:

"MHI Vestas' førende udviklingsplan for lokalområdet fortsætter med at skabe værdi for Taiwan i samarbejde med lokale leverandører. Yderligere volumen gennem 2026 vil blive hilst velkommen af lokale leverandører, som vil modtage det bedst mulige afkast på deres forhandsinvesteringer."

Det danske element

Sydkoreanske CS Wind har været et yndet valg for MHI Vestas' siden 2018, mens den taiwanske maskinproducent Chin Fong er et nyere islæt.

Joint-venturet har dog allerede haft gavn af de buldrende vækstmarkeder i Østen, som bevirkede, at esbjergensiske Blaaholm tidligere i år leverede tre nye produktionslinjer til CS Wind Taiwan, der foruden ordren fra MHI-Vestas har en rammeaftale med Siemens Gamesa om levering af tårne til bl.a. Ørsteds projekter i Changhua.

MHI Vestas oplyser, at der med denne ordre sættes punktum for den indledende rammeaftale, der blev indgået med CS Wind/Chin Fong i oktober 2018.

Copenhagen Infrastructure Partners Changfang og Xidao med byggestart i første kvartal 2021 vil være den første af de tre MHI Vestas-parker, som CS Wind/Chin Fong vil skulle levere tårne til.

Vestjyder løser sydkoreansk mastodonts hovedbrud

Ny straftold kan koste vindindustrien dyrt 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs