EnergiWatch

Siemens Gamesa melder om milliardtab

Massivt driftsunderskud i Siemens Gamesas første kvartal får mølleproducenten til at nedjustere forventningerne til helåret. Leverandørkædeproblemerne trækker ud, lyder det.

Foto: Siemens Gamesa

Der findes aldrig for alvor et godt tidspunkt at annoncere, at året bliver dårligere end oprindeligt forventet. Ikke desto mindre rangerer januar nok ganske højt på listen over måneder, hvor en sådan annoncering indikerer, at det ikke er helt godt. Også selv om man som Siemens Gamesa kører med skævt regnskabsår, der begynder i oktober.

Ikke desto mindre er det, hvad mølleproducenten gør torsdag aften. Annonceringen sker forud for næste måneds regnskab for 1. kvartal, hvor Siemens Gamesa venter et underskud på 309 mio. euro (2,3 mia. kr). Det får selskabet til at nedjustere forventningen til 2022-regnskabet fra et justeret EBIT-resultat på 1-4 pct. til nu -4-1 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

NKT hedger sig ud af problemerne

Krigen i Ukraine har tvunget NKT til at finde andre leverandører af aluminium, mens kabelproducenten kun delvist er ramt af prisstigninger, som straks bliver sendt videre til kunderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs