EnergiWatch

European Energy vil benytte særregel for at opføre Omø Syd

Den danske udvikler har endnu ikke opgivet håbet for havvindprojektet på 320 MW i Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland.

Foto: CREATIVE COMMONS

European Energy er langt fra færdige med Omø Syd. Sagsbehandlingen af Omø Syd projektet har i forvejen været i gang i mere end otte år og blev sidste vinter kort før anlægsfasen sat i bero pga. muligheden for, at Smålandsfarvandet udpeges til fugleområde.

Området er siden udpeget for at beskytte bestanden af særligt edderfugle og gråstrubede lappedykkere.

Og det betyder som udgangspunkt nej til at bygge havvindmøller i området. Det har dog ikke slukket European Energys gejst helt endnu. Det siger adm. direktør Knud Erik Andersen til Berlingske.

"Vores projekt har allerede en godkendt VVM-redegørelsen, som underbygger, at sameksistens er mulig mellem vores vindmøllepark og fuglelivet i området. Nu genåbner vi og udbygger vi den så under de betingelser, at vi nu ligger inde i et Natura 2000 område. Det er i sig selv meget specielt og gør, at vi skal skærpe tingene yderligere," siger Knud Erik Andersen til Berlingske.

Omø Syd kommer dog ikke til at kunne stå klar i 2024 som forventet. I stedet kan havvindmølleparken stå færdig i 2025-2026, siger topchefen til Berlingske.

European Energys drømme om havmøllepark lider fatalt knæk

Jægere skyder vindmølle-bremsende ederfugle i hobetal

EU vil tage Omø Syd op

Mere fra EnergiWatch

NKT hedger sig ud af problemerne

Krigen i Ukraine har tvunget NKT til at finde andre leverandører af aluminium, mens kabelproducenten kun delvist er ramt af prisstigninger, som straks bliver sendt videre til kunderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs