EnergiWatch

Jægere skyder vindmølle-bremsende ederfugle i hobetal

European Energy undrer sig over, at jægere skyder flere og flere af de ederfugle, som er med til at bremse Omø Syd-projektet. I Slagelse Kommune viser de seneste tal, at der er blevet skudt 70 pct. flere ederfugle.

Foto: CREATIVE COMMONS

European Energy har længe kæmpet for at få lov til at opføre sin havmøllepark Omø Syd. Men projektet har flere gange fået sat en kæp i hjulet af dykænder herunder ederfuglen.

Ederfuglen har nemlig blandt andet været omdrejningspunkt i VVM-redegørelser, mens fuglen også er medvirkende til at det 320 MW-store projekt er sat i bero. For selvom sagsbehandlingen af Omø Syd har varet i mere end otte år, så skete der noget sidste vinter, der atter klodsede bremserne i for projektet. For pludselig var der mulighed for, at Smålandsfarvandet kunne udpeges som fugleområde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindindustrien vil tvinge politikerne til at tale om grøn udbygning

Energiøen på Bornholm skal fremrykkes, der skal opføres langt mere hav- og kystnær vind, kommunerne skal sige god for mindst 720 MW landvind og sol om året, hensynet til dyr skal ikke trumfe udbygningen, og politikerne skal se på, om klageadgangen skal begrænses. Jan Hylleberg forklarer Wind Denmarks lange ønskeliste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs