EnergiWatch

Vestas vil være kerneaktør på udvikling

Den danske mølleproducent vil i fremtiden være en betydeligt større aktør indenfor udvikling. Landvind er primære fokus nu, men selskabet lurer på havvind.

Foto: vestas

Udvikling kan blive en vigtig del af Vestas' forretning i fremtiden. Og mens Vestas allerede har set sig godt lune på landvindprojekter, lurer det danske selskab allerede på havvindprojekter i markeder, der ikke er auktionsbaserede og hvor konkurrenterne ikke er kommet til endnu. Det skriver Børsen.

"Vi taler om det som et tredje ben. Der er ingen tvivl om, at vi har nogle ret store ambitioner for at vækste det, fordi vi tror på, at der er et marked for det, og fordi vi har evnerne til det. Det er svært at sige, hvor store vi skal være om ti år, men vi vækster enheden ret massivt," siger Thomas Alsbjerg, direktør for Global Development i Vestas.

Direktøren understreger til Børsen, at Vestas ikke skal eje de færdige projekter eller drive dem, hvor strategien er at frasælge dem før konstruktionsfaserne.

Vestas vil øge samarbejder om genbrug

Vestas-topchef: Hold venligst snitterne fra vores biler

Vestas forudser konkurrenters kollaps

Vestas vil fordoble overskud fra service frem til 2030

 

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs