EnergiWatch

Roblon køber tjekkisk selskab og præsenterer ny målsætning

Kabelselskabet har fremlagt sine målsætninger for det kommende regnskabsår ovenpå opkøbet af et tjekkisk selskab.

Foto: GOOGLE MAPS

Den danske fiberkabelforretning Roblon har købt det tjekkiske selskab Vamafil, der laver behandling og forarbejdning af fibre til blandt andet fiberproducenter, og kommer i samme ombæring med finansielle målsætninger for det kommende regnskabsår 2021/22.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen torsdag formiddag.

Roblon venter en omsætning i 2021/22 i intervallet 330 til 370 mio. kr. Til sammenligning lød forventningerne til indeværende regnskabsår på en omsætning i niveauet 250 mio. kr.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger samt særlige poster, EBIDA, ventes at lande mellem 8 og 27 mio. kr. I 2020/21 ventes et driftsunderskud på 13 mio. kr.

Resultatet af den primære drift før særlige poster (EBIT) ses i intervallet minus 19 til 0 mio. kr. mod et underskud på 33 mio. kr. i 2020/21.

Køber for knap 60 mio.

Roblon har købt tjekkiske Vamafil for et beløb svarende til 59,6 mio. kr. og med i købsprisen indgår også Vamafils jord og bygninger. Det betyder, at at dele af Roblons produktion nu flyttes til Tjekkiet, meddeler det danske selskab.

"Dette giver selskabet en position tilsvarende den, som Roblon har opnået i USA med placeringen i North Carolina. På grund af den pt. stigende smittespredning af covid-19 vil den planlagte udflytning blive igangsat, når der skønnes at være stabilitet i smittespredningen og reduceret risiko for indrejserestriktioner i Tjekkiet henholdsvis Danmark," fremgår det.

Roblon regner med at starte udflytningen i midten af foråret 2022, og den ventes at være gennemført inden udgangen af 2022.

Vamafil har cirka 100 medarbejdere, der fortsætter efter Roblons overtagelse, og selskabet har en årlig omsætning i niveauet 4,5-5 mio. euro - svarende til 33,5-37,2 mio. kr. - og en "tilfredsstillende indtjening".

Vamafil forventes at bidrage med en omsætning i niveauet 30-35 mio. kr. i 2021/22, skriver Roblon.

Roblon opjusterer og venter nu mindre underskud i 2020/21

Roblons topchef: Kigger ind i mere positivt 2022 trods råvareudfordringer 

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs