EnergiWatch

Roblons topchef: Kigger ind i mere positivt 2022 trods råvareudfordringer

Trods en udfordrende tid med covid-19, der blandt har betydet udskydelse af en række olie- og gasprojekter i Brasilien og forsinkelse af råvarer, forventer topchef i Roblon, Lars Østergaard, et mere positivt 2022 for det danske selskab.

Foto: GOOGLE MAPS

"Vi står i øjeblikket i en situation, hvor længerevarende kontrakter giver os en fordel i det nuværende marked, der oplever råvareprisstigninger," siger topchefen til MarketWire.

Men trods de i forvejen indgåede kontrakter er situationen ikke en dans på roser for Roblon, der onsdag har præsenteret regnskab for tredje kvartal af 2020/21, hvori selskabet også har nedjusteret forventningerne for året.

"Ligesom de fleste andre globalt har vi dog også oplevet prisstigninger på vores råvarer, herunder glas- og polyesterfibre," udtaler Lars Østergaard, og tilføjer, at det blandt andet skyldes produktionsmæssige udfordringer i Kina, men også transportfragten, som han frygter fortsat vil fylde meget næste år.

Nedjusteringen skyldes derudover, at virksomheden har måttet udskyde nogle projekter i Brasilien, som der også var udfordringer med sidste år grundet covid-19.

Den administrerende direktør ser dog fortrøstningsfuld på den kommende tid.

"Vi har i den seneste periode oplevet flere ordre sammenlignet med samme periode sidste år. Derfor forventer vi at se et højere aktivitetsniveau. Dog vil vi fortsat være opmærksomme på coronausikkerheden."

Selvom Roblon ikke vender tilbage til samme niveau som før pandemien lige med det samme, tror Lars Østergaard, at Roblon går stærkere tider i møde.

"Vi kommer ikke tilbage til tiden før covid-19, da vi i mellemtiden har gjort en række initiativer, herunder fået installeret noget ny kapacitet i USA ved at have investeret i en virksomhed derovre for at komme tættere på kunden og være en del af markedsvæksten, der er derovre," tilføjer den administrerende direktør.

Roblon-chefen tror og håber derfor på, at selskabet vil øge niveauet, når effekterne af covid-19 en dag er fortid.

Udfordringen med råvareforsyningen og transporten med containere ventes at vare langt ind i 2022, vurderer topchefen.

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs