EnergiWatch

Vestas bryder to måneders tørke

Mølleproducenten runder 11 GW i år med den første ordreannoncering i 69 dage til en unavngiven kunde i Brasilien tre år ude i fremtiden.

Foto: vestas

Der har været en del nyheder om Vestas på det seneste. Imidlertid har langt størstedelen gået på enten det forestående hackerangreb, eller været i relation til kurstab og det hårde markedsmiljø, der i sidste måned fik den danske mølleproducent til at nedjustere forventninger. Tilsat et drys af undren over, hvor ordrerne mod årets udgang bliver af.

En sådan kom imidlertid tirsdag. Med sin første annoncering siden den 30. september melder Vestas ud, at der er underskrevet en fast kontrakt om levering af 22 V150'ere på 4,5 MW til et 99 MW-projekt i Brasilien.

Foruden selve ordren medfølger der en 15-årig serviceaftale af den næststørste type, AOM 4000. Den træder i kraft, når møllerne efter planen er leveret i 2023 og parken taget i drift i løbet af 2024.

Stort mere information er der dog ikke om ordren. Såvel kunde- som projektnavn er således uoplyst.

Med ordren har Vestas foreløbeligt annonceret ordrer for 11.033 MW i 2021. På samme tidspunkt sidste år var ordrehøsten 15 pct. større med 12949 MW.

International hackergruppe bag Vestas-angreb

Vestas kan ikke udelukke kundedata er i farezonen efter hackerangreb

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs