EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Hvad indad tabes må udad vindes. Få timer efter Ørsted måtte erkende, at selskabet ikke får lov at opføre den danske havmøllepark Thor, træffes onsdag eftermiddag endelig investeringsbeslutning på de tyske havmølleparker Gode Wind 3 på 242 MW og Borkum Riffgrund 3 på 900 MW. De to parker ventes opført i 2024 og 2025 respektivt.

Beslutningen har haft et uvant langt tilløb. De to projekter er således sammenstykningen af energiselskabets sejre i de tyske havvindudbud i 2017 og 2018. Mens de dele, der blev vundet til et beløb med statsstøtte, er samlet som Gode Wind 3, er Borkum Riffgrund 3 resultatet af de såkaldte nulbud, hvor projekterne skal løbe rundt på den nøgne spotpris.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs