EnergiWatch

Ørsted får afgørende nik på 900 MW-park

Myndighederne plangodkender Ørsteds tyske patchwork-park, der er halvt frasolgt og nu klar til endelig investeringsbeslutning.

Foto: Ørsted

Borkum Riffgrund 3 står nu på den yderste del af affyringsrampen. Den tyske planmyndighed til havs, BSH, har således givet grønt lys til opførelsen af Ørsteds projekt på 900 MW.

Projektet stammer tilbage fra de tyske udbud i 2017 og 2018, hvor de udgør størstedelen af Ørsteds vindende bud. Mere præcis et patchwork af de nærtliggende projekter, der oprindeligt gik under navnene OWP West, Borkum Riffgrund West 1 og Borkum Riffgrund West 2.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs