EnergiWatch

Siemens Gamesa forlænger 15 MW-mølle

Vattenfall peger på en ny og større type af Siemens Gamesas kommende havmølle til sit Norfolk-projekt på 3,6 GW, der dog endnu mangler at en CFD-kontrakt.

Foto: Siemens Gamesa

Det plejer at være kapacitet på havmøller, der gradvist udvides. Hos Siemens Gamesa er det imidlertid rotoren på den kommende havmølle, der nu får et tidligt vrid i opadgående retning. I forbindelse med annonceringen af sit årsregnskab melder mølleproducenten således ud, at havmøllen kan fås med en rotordiameter på 236 meter – et pænt stykke over de 220 meter, møllen blev født med forrige maj.

Samtidig annoncerer Siemens Gamesa sin første potentielle køber af den nye havmølle. Vattenfall peger på den forstørrede version til sit Norfolk-projekt, der over to parker – Vanguard og Boreas – forventes at blive på 3,6 GW.

"Med denne mølle er jeg er overbevist om, at vi vil konsolidere vores lederskab i havvind," konstaterer adm. direktør Andreas Nauen.

Det svenske energiselskab byder ind med Norfolk-projektet i den fjerde runde af det britiske CFD-udbud, der afgøres til næste år. Før ordren bliver fast og endegyldig kræves det derfor først, at Vattenfall sikrer sig differencekontrakter, og derefter at der tages endelig investeringsbeslutning.

For Siemens Gamesa er næste skridt for havmøllen, at der skal installeres en prototype. Det har mølleproducenten skemalagt til at ske næste år.

Med den større rotor – og fortsatte poweroptimering af effekten på op til 15 MW – bringer Siemens Gamesa sig specifikationsmæssigt helt på linje med Vestas. Sidste år annoncerede den danske mølleproducent sin kommende havmølle V236-15 MW. Den største mølle i de kommende års pipeline er dog foreløbigt fra Ming Yang, der har meldt om en havmølle på 16 MW med en rotor på 242 meter.

Ming Yang overhaler vestlige havmøller indenom

Vestas lancerer havmølle på 15 MW

Siemens Gamesa lancerer 14 MW-mølle

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs